Vaillant VU280 chyba F.36Dobrý den,
mám cca 10 let starý závěsný atmosferický kombinovaný kotel Vaillant VU280/3-5. Tuto topnou sezónu se po relativně bezporuchovém období začala stále častěji vyskytovat chyba F.36 (závada v odvodu spalin).
Kotel je po celou dobu užívání pravidelně servisován, po objevení závady jsem ale znovu oslovil odbornou firmu, technik vše vyčistil a zkontroloval, ale závada se projevuje stále. Pozval jsem tedy ještě nestandardně kominíka k opakované revizi spalinové cesty, zkontroloval přívod vzduchu, utěsnil všechny možné jiné potenciální netěsnosti v místnosti (kontrolní otvor kouřovodu, odvětrání od vedlejší koupelny,...),
ale závada se projevuje stále několikrát denně.
Komín účinná výška 12,2m, 3 roky stará AC flex vložka průměr 130 mm, přívod vzduchu z pláště objektu 2 plastové trubky průměr 100 mm.
Vedl jsem diskusi s několika techniky Vaillant i jiných značek, kdy jsem byl tázán na změnu ve vytápěném prostoru (RD) oproti minulým sezonám.
Jedinou změnou byla výměna rozbitého prostorového termostatu VRT360f za "ekvitermní" eRelax s možností ovládání přes aplikaci v mobilu.
Tato změna by neměla podle většiny oslovených techniků a mého selského rozumu vliv na tento druh chyby, nehledě na skutečnost, že v mém okolí kombinaci eRelaxu se starším atmosférickým kotlem používá několik uživatelů také.
V místnosti je umístěno několik nezávislých čidel (CO, CO2, spaliny), ale ani jedno neukazuje jakékoliv výraznější navýšení hodnot oproti jiným prostorům.
Poprosil bych tedy o radu, jak v této záležitosti dále postupovat, nechce se mi kupovat uprostřed topné sezony nový kotel nebo již podruhé za provozu kotle kupovat novou předraženou řídící desku. Děkuji moc za každou radu