Rekonstrukce chalupy

Reklama
Petr Šťasta @petr.stasta před 5 roky27.01.2019 22:22:00
Rekonstrukce chalupy

Dobrý den,
žádám o radu zkušenější.
Jedná se mě o to co s chalupou. Záměr je úpravit do stavu, kdy by sloužila jako víkendová záležitost a možná jednou na stará kolena k stálému bydlení (výhledově za 20 let).
Chalupa je kalsická vevkovská stavba, kde se topilo kachlovými kamny dřevem. Má plochu sklep 15m2 + přízemí obývané 129m2 + 129m2 neobydlená půda. Problém je, že půlka domu je jako přístavba z 70. let z pálených cihel, která je izolovaná a nevlhne. Zbylá půlka je z roku 1930- bez vodorovné izolace a s vlhkými kamennými zdmi cca do výšky 50cm od podlah. V podstatě by se v chalupě muselo předělat vše- podlahy, veškeré rozvody vody, energií, topení, odpadů apod, dále okna. Krovy jsou ztrouchňivělé v půlce domu, zbylá půlka novější je OK.
Z původní chalupy co by bylo použitelné je novější část domu, kde je kvalitní zdivo a izolace, stropy a střechy (krovy Ok a tašky také). Ve staré části by zbyly pouze obvodové kamenné zdi. Uvažoval jsem zda podříznout kamenné zdi ve staré části nebo shodit a starou část vystavět znovu + ponechat novější část domu. Ve staré by tudíž zbyly pouze obvodové zdi z kamene. Ale je to pro mě velká investice (jedná se o víkendovou chalupu) a nemám zkušenost zda rekonstruovat nebo znovu vystavět nové a mít pokoj ? Nebo je reálné to zrekonstruovat do obyvatelné podoby za menší finančí obnos než výstavbu novou ? Pokud budu bourat a stavět tak mě zase přibydou finance za demolici a pokud nebudu bourat, vyjde podřezání kamene na cca 200tis. Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.