Minimální délka volně stojící příčky z Ytongu nesoucí dveře

Reklama
MP Mira Pes @mira.pes před 5 roky29.01.2019 11:24:00
Minimální délka volně stojící příčky z Ytongu nesoucí dveře

Dobrý den,

řeším rekonstrukci panelového bytu a umístění dveřního otvoru do koupelny. Koupelna má rozměry cca 150 x 150, tudíž si nemohu dovolit otevírání dovnitř ani změnit polohu závěsu. Jedná se o klasické obložkové dřevěné dveře šíře 60 cm a výšce 197 bez speciální výplně někde z hobby marketu (nijak zvlášť těžké).

Příčka, ve které budou dveře umístěny, je z Ytongu tl. 75 mm, na straně s panty však zbývá méně než 25 cm příčky, která bude přikotvena pouze k nosné stěně nerezovými prvky, k podkladu tenkovrtvou maltou na maltu zakládací, která je přímo na původní podlaze (očištěné o lepidlo na lino atd). Nad dveřmi bude nenosný překlad a cca 30 cm dalšího zdiva, tudíž se nějaké zatížení přenese.

Možnost připoutat obložky k nosné stěně je pasé kvůli dveřím a klice na balkón, na kterou by dveře narážely.

Moje otázka tedy zní: jakou sířku doporučujete u takovéto příčky, aby spolehlivě unesla dveře a nehrozilo její vylomení?

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.