Zeď z cihel promazávaná hlínou

Reklama
KT Kutil Tom @kutil.tom před 5 roky30.01.2019 14:49:00
Zeď z cihel promazávaná hlínou

Dobrý den, zjistil jsem, že jedna zeď v chalupě (cca 50cm tlustá) je z cihel promazaných jílem (vnitřní a vnější příčka a mezi nimi jsou kousky cihel a hlína. Z venku i zevnitř uzavřeno vápennou omítkou cca 4 cm. Ostatní zdi jsou z cihel promazaných maltou. Ta hliněná zeď je navíc do svahu a základové kameny jsou cca 10cm nad podlahou vnitřní místnosti. Zvenku jsou základové kameny cca 15cm pod zemí.

Zeď prorůstá kořínky a houbami, protože vnitřní omítka je víc písek jak vápno a také hlína táhne vlhkost. Izolace nopovkou na úroveň základů se nepovedla, nemám trubku mezi zdí a nopovkou, ale jen mezi nopovkou a okolím.

Zvažuju uvnitř cca 5-10cm nad základové kameny udělat přizdívku s odvětrávanou mezerou (odvětrávané ven). Už jsem zvažoval i chemickou izolaci, ale nevím, zda by fungovala v té hlíně a mohu stejně izolovat až nad základovými kameny.

Myslíte, že přizdívka 5cm ytongem je řešení?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.