dodatečný stavební otvor pro dveře

Rubriky:

Reklama
MJ Martin Janík @martin.janik před 5 roky04.02.2019 23:26:00
dodatečný stavební otvor pro dveře

Dobrý den,

potřebuji radu zkušeného zedníka. Provádím stavební otvor pro dveře o šířce 90cm, při tloušťce zdi 30cm. Zeď je z pálené cihly vyzděná ovšem na hliněnou maltu.

Provedl jsem vybourání 1/3 hloubky zdi, osadil betonové roznášecí dlaždice a zazdil I profil. Patrně jsem však udělal chybu, že jsem nevyboural o řadu cihel nad profilem více a profil jsem klínoval kousky cihel do malty mezi jím samým a cihlami, což se dělalo dosti špatně a mám pochyby nad kvalitou výsledku. Také jsem si říkal, že po osazení druhého nosníku by bylo vhodné prostor mezi nimi vylít betonem. Což ale teď nepůjde, protože tam beton není jak dostat.

Zvažuji tedy následující řešení situace:

1. nechat to tak, zazdít stejným způsobem druhý nosník a doufat, že si to nesedne, případně že se to po vybourání z druhé strany nesesmekne a první nosník nevyletí ze zdi i s cihlami. (snad by stačilo ponechat části cihel v uprostřed mezi nosníky. Po osazení druhého nosníku a zatuhnutí malty vybrat tyto cihly spodem, vybourat jednu cihlu uprostřed nad nosníky a vylít prostor betonem tudy.

2. vybourat ty už uklínované cihly nad nosníkem, dozdít na nosník šár a vyklínovat mezi cihlami, nechat uprostřed díru na dobetonování.

Co myslíte? Přikládám fotku.
Děkuji moc za reakce.
M.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.