Kačírek/okapový chodník kolem domu

Rubriky:

Reklama
LH Lukáš Hofman @lukas.hofman před 5 roky18.02.2019 13:03:00
Kačírek/okapový chodník kolem domu

Pěkný den,
prosím, máme postavenou dřevostavbu na dvouvrstvé základové desce (na betonových pasech máme cca 3 řady ztraceného bednění, dále pak 5 cm tlustou 1. desku, na ní dvě vodorovné vrstvy hydroizolace a dále pak 10 cm tlusotu 2. desku). Základy celkově končí cca 60cm nad zemí a na nich je pak dům. Viditelný sokl (těch 60cm) máme zateplený polystyrenem, lepeným a kotveným přímo na beton. Není tam již žádná svislá hydroizolace. Dům stojí na umělě vytvořeném rovném plácku a kolem sebe má všude minimálně 2 m rovinu. Jinak je pozemek svažitý od jihozápadu k severovýchodu, viz přiložené pdf. Hlínu mám aktuálně až k domu, na úrovni těsně pod tím soklovým zateplením. Spodní voda není. Půda je hlinito-písčitá. Žádný jíl. Střecha má na východě a západě tak cca 50cm přesah s okapy. Na štítové straně je přesah minimální.

Moje otázka zní:
Chtěl bych kolem domu zvýšit terén, a nechat vidět sokl jen 30cm z původních 60ti. Jakým způsobem mám vyřešit pruh kolem domu, kde se bude hlína dotýkat toho soklového polystyrenu? Musí se tam dělat okapový chodníček, když mám tu vodorovnou hydroizolaci v desce? Musí se tam dávat nopová fólie? Měl bych udělat drenáž? Jak se řeší to místo, kde už končí soklolová izolace a je tam zub zpátky k betonu? Eventuelně jaké řešení byste mi celkově doporučili?

Moc díky! Lukáš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.