černé uhlí

černé uhlí

Dobrý den,
omlouvám se, jestli toto téma tady už zaznělo, ale jsem nemile překvapen jak nás uhelné sklady drží pod krkem a každý rok, někde i 3x do roka zdražují uhlí do automatů. Nám nezbývá nic jiného jen zaplatit, když jsme se zavázali, že budeme topit jenom uhlím.
Co by mě zajímalo, šlo by v kotli spalovat místo hnědého, uhlí černé? Když jsem měl starý kotel bral uhlí kostku hnědé a černé tak rozdíl byl značný, při černém uhlí mě stačilo poloviční množství, měl jsem lepší spalování, větší výhřeovnost a půlku popela. Pokud by kotel AM Licotherm 26 carbo 2, černé uhli spaloval, jaké by potom bylo nastavení šneku, prodlevy a ventilátoru? Ušetřil bych za množství uhlí a tím pádem i méně přikládání a méně popela?
Děkuji za reakce :-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.