Ohřev vody elektrokotlem RAY 9K v nepřímotopném zásobníku

Rubriky:

Reklama
MJ Miroslav Jungmann @miroslav.jungmann před 5 roky22.02.2019 13:47:00
Ohřev vody elektrokotlem RAY 9K v nepřímotopném zásobníku

Dobrý den,
ve zděném rodinném domě máme instalován elektrokotel Protherm RAY 9K a pod ním (stojí na zemi) nepřímotopný zásobník teplé vody od DZD Dražice typ OKC 125 NTR/HV.
Elektrokotel zároveň slouží pro vytápění RD - žebrové radiátory Korado.
Již od počátku využívání, sledujeme, že při intenzivním sprchování (či napouštění vany) začne po cca 4-5min téci chladná (téměř ledová) voda, dále -později po odtáčení teplota již zpět nestoupne a teče stále chladná-ledová. Při dalším sprchování (cca za 15-30min se situace opakuje). Koupelnu máme v přízemí, hned vedle technické místnosti, kde je kotel se zásobníkem umístěn, tj. délka přívodu teplé vody ke sprchové baterii cca 3m. Zmíněný "jev" se děje v zimě i v létě a předpokládám tudíž, že nemá souvislost s ohřevem radiátorů (výkonem kotle).
Nevíte někdo čím to může být způsobeno a jak by se dal tento nedostatek odstranit? V příloze pár foto soustavy kotle a zásobníku.
Předem děkuji za Vaš rady a názory.
Miroslav Jungmann

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.