Stavba zahradního domku 5x3m

Rubriky:

Reklama
Lukáš Šára @lukas.sara před 5 roky28.02.2019 19:45:00
Stavba zahradního domku 5x3m

Dobrý den,

plánuju si na zahradě postavit zahradní domek/kůlnu o půdorysu 5x3m. Chci vás požádat o nějaké rady či připomínky, s takovými stavbami nemám zrovna moc zkušeností. Plánuju celý domek stavět z trámků 100x100mm a prken 100x50mm. Domek bude stát na zemních vrutech. Ty budou držet 4 třímetrové trámky, na kterých budou položeny tři pětimetrové. V projektu jsou trámky bíle a prkna žlutě. Na podlahu dám 22mm OSB desky a na stěny 12mm. Na pultovou střechu potom asfaltový šindel. Především mě zajímá, jestli bude konstrukce dost silná, aby mi pak domek nespadl na hlavu, jestli budou stačit vodorovný trámky ve stěnách a OSB desky, nebo jestli je lepší sloupky zavětrovat. Pak ještě nemám úplně jasno v tom, jak trámky spojovat, v rozích podlahy chci vodorovný trámky spojovat plátováním a sloupky čepovat, ale jsem otevřenej i jiným, ideálně jednodušším způsobům :)

Předem děkuju za odpovědi,
Lukáš.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.