Podlahové vytápění do 1. patra domu

Reklama
JT Jiří Toušek @jiri.tousek před 5 roky11.03.2019 10:40:00
Podlahové vytápění do 1. patra domu

Nemám v tomto příliš velký přehled, proto bych se chtěl zeptat na následující. Koupil jsem dům z 90. let, postavený z porobetonu o tloušťce stěny 30 cm, kde je v přízemním podlaží suterén a nad ním je obytná část, kde bych rád umístil podlahové vytápění. Výška stropů je dostatečná a zárubně bych stejně chtěl měnit za obložkové, takže si mohu dovolit zvýšení podlahy o 10-11 cm (5cm izolace EPS + 4-5 cm beton/anhydrid). Předpokládám, že strop bude z železobetonu (nevím z čeho se v tu dobu ještě stropy dělaly), ale dělá mi starost nosnost kostrukce. Zda-li obvodové zdi a strop další vrstvu betonu + trubky s vodou unese. Když nic jiného nezbyde, budu zřejmě muset využít systém renova, o kterém jsem příliš pozitivního (až na celkovou výšku) neslyšel.
S architektem jsem se o tomto zatím nebavil.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.