Dotaz

Reklama
LN Lenka Němcová @lenka.nemcova188 před 5 roky13.03.2019 17:52:00
Dotaz

Dobrý den. Protože mi nebylo odpovězeno na dotaz podaný na Vaší emeil, zkusím poprosit o radu zde.
V roce 2015 mě v domě navštívila jejích prodejkyně, které jsem podepsala přestup k Terra Groupu. Přišla mi od nich 2.11 2015 smlouva na odběr elektriky a plynu. Plyn mi byl dodáván prostřednictvím Armexu a elektrika od X Energie. Loni v lednu jsem chtěla přejít k Čezu, tak jsem je kontaktovala a oni vše zařídili za mne. Smlouvu s nimi mám od 11.1.2018.Plyn se podařilo vypovědět v termínu, elektrika se již nestihla. Plyn tedy odebírám od července 2018, elektriku budu mít od 3.3.2020. 15.2. 2018 mi přišlo od Terra Group :Potvrzení ceny a platnosti nové smlouvy:zemní plyn. Toto a nic jiného jsem nepodepisovala. Na podzim mi přišel odpis od Terra Group, že jsem porušila jejich smlouvu a že jsem povinná zaplatit penále 3000 Kč do určitého termínu, nebo poté celou pokutu 5000 Kč. Volala jsem do Čezu,kde jsem se dotazovala ohledně toho,jestli vše proběhlo v pořádku.Vše si zjistili a potvrdili,že ano. Tudíž jsem již na Terra Group nereagovala. Nic se nedělo,až 19.2. 2019 mi přišla SMS,že doposud nebyly uhrazeny náklady za energetickou soutěž ve výši 3000 Kč za porušení přihlášky a pokud neuhradim toto do termínu, hrozí mi udělení sankce ve výši 5000 Kč.
Volala jsem na jejich linku a předběžně se domluvila, že tedy bych přešla na dva roky zpět k ním, ale že si ještě vše zjistím znovu, zda bylo vše při přechodu k jinému dodavali v pořádku. Totéž jsem jim poslala na email,aby s přechodem počkali,že si zjistím podmínky, abych pro změnu neplatila penále u Čezu. Tento týden jsem jim psala znovu, aby mi podrobně popsali, proč mám platit sankce, místo toho mi dnes přišly dvě SMS. V první, že z důvodů porušení smluvního vztahu se současným dodavatelem budou dodávky vítězným dodavatelem plynu zahájeny 2.7.2020. Za dvě hodiny přišla druhá SMS, že jimi podaná výpověď plynu byla schválena. Přitom jsem jim ještě žádné povolení k tomuto nedala!
Takže jsem rozhodnutá podat podnět na přešetření k En. reg.úředů.
Máte prosím někdo s tímto zkušenost?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.