Betonový chodník - dilatace

Reklama
JK Jan Korelus @jan.korelus před 5 roky16.03.2019 09:41:00
Betonový chodník - dilatace

Zdravím všechny, předem se omlouvám zda se to už řešilo, ale nepodařilo se mi najít něco podobného.

Chci kolem domu udělat betový chodník. Původně jsem plánoval udělat zámkovku, ale bohužel je podloží pod chodníkem dvakrát napříč podkopáno - odpady a voda. Tam to ale nebylo dost zhutněné - v podstatě vůbec a sice je to už pár let, ale pořád je to v těhle místek měkké a nepochybuju, že si to do budoucna ještě trochu sedne. Tedy jsem si řekl, že se s tím nebudu moc párat a udělám klasický betonový chodník - navíc to bude mít výhodu, že odvedu od baráku vodu - dům je v podstatě v ďolíku, kolem domu je navážka abych obrátil směr.

Moje otázka je, jak udělat dilataci u obrubníků po delší straně. V interiéru se dává dilatační páska, venku nevím jak se to přesně řeší. Do chodníku dám kari sítě, tloušťka betonu bude kolem 8 cm musí být až až :-), šířka chodníčku cca 1,2 m. Nejradši bych udělal beton až k obrubníku ale to se bojím, že obrubník popraská a na druhé straně bude tlačit na sokl (zateplený perimetrem). Nedává se tam nějaký tmel? Zase tam nemůžu nechat spáru "práznou", protože voda co bych vyspádoval od baráku mi na druhé straně zateče pod chodník... Někde jsem se dočetl, že bych mohl utěsnit nějaký bitumenem nebo tmel na bázi chlorkaučuku. Můžete mi doporučit určitý typ? Nebo něco jiného?

Díky za radu

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.