Kotel Rejnok 18 špatně topíDobrý den,
zkušené o jejich názor, technik na kotel objednán, ale přijde až za týden.
Mám na vytápění elektrický kotel Porotherm Rejnok 18 a stalo se mi toto:
zedník, který předělává koupelnu zapnul topení a pak šel vypnout hlavní přívod vody. Topení přestalo topit a praskl výměník v v bojleru Dražice, který ohřívá vodu i za pomocí topení a vše nechal běžet pod proudem. Takže na kotli byla výstraha, tlak žádný a netopilo to. Tak šel a zase zapnul hlavní přívod vody. To vyrovnalo tlak v topné soustavě, ale zároveň mu začala baterií vytékat teplá voda z topení. Takže vše vypnul tak, že shodil jističe, odtočil znovu teplou vodu a samozřejmě zabalil práci a šel domů.
Měl jsem tam instalatéry, provedli výměnu kotle, vypustili topení, udělali údržbu, znovu napustili, natlakovali tlakové nádoby a připravili pro provoz. Zároveň odvzdušnili výměník na kotli a čerpadlo. Po celou dobu byl kotel vyhozený z pojistek.
Po zapnutí kotle šlo vše ok, odvzdušnilo se topení a myslel jsem, že to bude topit. Topí, ale nějak divně. Kotel ukazuje teplotu 60 stupňů, všechna topení jsou do půlky horká, ale jakmile sepne čerpadlo, tak jsou vlažná celá. Po vypnutí čerpadla se zase do půlky ohřejou, a pak zase po sepnutí jenom vlažná. Mám celkem 3 topení v patře, 4 topení v přízemí + 1 topení a podlahové v koupelně. Jediná koupelna topí dobře, ta má samostatnou větev, ostatní topení jsou na jedné větvi. Před tou havárkou topilo vše krásně. Na topnou soustavu jsou také připojena krbová kamna s výměníkem, když topím v nich a ne kotlem, tak topí vše, tak jak má.
Instalatéři tam byly dvakrát, zkoušeli ještě čistit u kotle filtr na zpátečce, ale stále stejné. Jsem zvědav, co zjistí technik na kotel.
Ještě podotýkám, že předtím byla topná soustava otevřená, tudíž do ní jel tlak z řádu, teď to uzavřeli, nechali samozřejmě ventil na dopouštění. Tlak je v soustavě stejný, stálý, jako byl předtím.
Nemáte někdo podobnou zkušenost či netušíte, čím by to mohlo být způsobeno? Kotel nehlásí žádnou chybu. Tak než přijde technik na kotel by mě zajímalo, co s tím může být.
Děkuji za reakce