Izolace pochozí terasy

Rubriky:

Reklama
ŠG Štěpán Gomola @stepan.gomola před 5 roky15.04.2019 07:39:00
Izolace pochozí terasy

Dobrý den,
prosím o radu na skladbu izolace pro pochozí terasu o ploše cca 50 m2. Jedná se o vilu z roku 1943. Současná skladba střechy je zřejmě stropní desky, potěr, asfaltová lepenka, zabroušený mramor položený v betonovém loži, na porchu asfaltové izolační pásy (do domu zatékalo). Voda z plochy terasy je odváděna potrubím vedoucím středem domu do kanalizace. Terasu chceme zateplit a provést hydroizolaci. Problém je s výškou tepelné izolace, kde jsme kvůli balkonovým dveřím a odvodnění po vybrání současných vrstev na potěr omezeni max. výškou v nejnižším bodě cca 12 cm, takže vrstva tepelné izolace nebude ideální. Firma, kterou jsme kontaktovali navrhuje skladbu parozábrana - EPS - OSB desky - textilie - PVC folie, s tím že OSB desky (a možná i folie - z důvodu sání vzduchu) mají být kotveny přes parozábranu k podkladu. Mě se na navrhovaném řešění nezdá jednak proděravění parozábrany spojovacím materiálem (obávam se úniku vodní páry do uzavřeného prostoru a dále v návaznosti na to se mi nezdá použití OSB desek - přece jen dřevo je dřevo a v neodvětraném prostoru se obávám rychlé destrukce. Jsou mé obavy zbytečné? Máte někdo s obdobným řešením skušenosti?
Předem děkuji za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.