Prohýbání dubové spárovky - schody

Rubriky:

Reklama
Prohýbání dubové spárovky - schody

Dobrý den,
dotaz asi úplně nepatří do kategorie dřevostaveb, ale souvisí. Mám problém s podestou u schodů, která je vyrobena z dubové spárovky. Rozměr je cca 100x100cm.
Spárovka se prohla po stranách směrem nahoru. Jedná se už o druhý pokus - první podesta se prohla úplně stejným způsobem. Firma mi tehdy sdělila, že problém byl v malé dilataci podél stěn.

Na druhý pokus jsme udělali větší dilatace, deska se nalepila stejným způsobem (na podlahářské lepidlo na "buchty"), po 24hod. jsem ji na doporučení firmy zatížil cca 100kg kachliček rovnoměrně v celé ploše.
Takhle jsme to nechali týden. U blízké podlahy jsme vypli podlahové topení a na 4 dny jsme vypli také rekuperaci.
Po 2dnech se udělal průhyb cca 2mm, pak po týdnu a odstranění zátěže cca 1cm po stranách.

Stavba by měla být suchá, omítky se dělali 2018 na jaro, rekuperace jede od prosince 2018 a podlahové topení také. Ze spárovky jsou také jednotlivé schodové desky - tam jsou průhyby také, ale jelikož je šířka 27cm tak to není tak znatelné - max. 1-1,5mm.

Přikládám foto.

Děkuji za radu, co by za tím mohlo být, případně co všechno by s tím mohlo souviset.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.