hlasité bouchání hliníkové střechy PREFA

Rubriky:

Reklama
PJ pavel jícha @pavel.jicha251 před 5 roky18.04.2019 09:27:00
hlasité bouchání hliníkové střechy PREFA

Dobrý den,

v minulosti jsem si zakoupil typový projekt na RD (https://www.promiprojekt.cz/rodinne-domy… který aktuálně stavím formou, že na konkrétní profese si najímám odborné firmy. Loni jsem poptával realizaci střechy. V projektu byl původně uveden Bramac Max 7 stupňů. Pro tento sklon střechy mě od této krytiny každý zrazoval. Nakonec jsem se zkontaktoval s místní firmou, která je uvedena jako realizační firma pro dodavatele hliníkových střech od firmy PREFA. Byl mi od nich doporučen falcovaný hliníkový plech a následně jsem od nich obdržel konkrétní nabídku. Tu jsem nerozporoval a realizační firma mi střechu v 11-12/2018 zrealizovala (dodávka a montáž prken, dodávka a montáž separační vrstvy Bauder, dodávka a montáž falcovaného plechu PREFA Stucco RŠ 650mm, dodávka a montáž žlabů). Po realizaci jsem však zjistil, že nová střecha vydává nepříjemné bouchavé zvuky. Tyto zvuky nejsou stále,. Laicky jsem vypozoroval, že tyto zvuky nezpůsobuje vítr, ale pravděpodobně změny teplot. Pro mě nepřijatelný stav jsem u realizační firmy ve 3/2019 reklamoval a požadoval odstranění závady. Jelikož nejsem znalý v oboru, tak jsem si chtěl najmout soudního znalce, který by mě v předmětných jednáních zastupoval. Našel jsem si nějakého přes web a zkontaktoval se s ním. Ten však následně po zkontaktování se s firmou PREFA a realizační firmou začal najednou vystupovat proti mě s tím, že oni udělali vše OK a na vině jsem já, protože jsem si údajně neobjednal projekt RD, ale projekt haly s halovým systém kde zvuky nejsou předmětem reklamací. Tomuto jeho verdiktu vůbec nerozumím a přiznám se, že si nejsem vědom žádného svého pochybení. Řádně jsem si totiž zakoupil typový projekt RD, od odborné firmy jsem dostal na realizaci střechy nabídku řešení a dodávky (o žádném problému, který by mohl nastat nikdo nikdy nemluvil), tu jsem potvrdil a realizaci řádně zaplatil. Celá střecha z hliníku mě stála hodně peněz a výsledkem je nyní aktuální pro mě zcela nevyhovující stav, že mi střecha vydává hlasité bouchavé zvuky, které je nepravidelně slyšet uvnitř RD i venku. Prosím máte někdo podobné zkušenosti ? Je možné, že bouchání samo časem odezní ? (Realizační firma a zástupce PREFY si myslí, že zvuky vydávají posuvné příchytky, které se časem ochodí). Můžete mi někdo odborně poradit jak dál postupovat pokud by bouchání nepřestalo ? Předem díky za každou užitečnou radu či doporučení.

P.S.
Bouchavé zvuky mám nahrané, ale bohužel nejdou vložit do tohoto příspěvku. Jsem však schopen je zaslat emailem

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.