Napojeni noveho betonu na stavajici desku

Reklama
PS Pavel Starý @pavel.stary957 před 5 roky18.04.2019 10:09:00
Napojeni noveho betonu na stavajici desku

Dobrý den,
mám stávající betonovou desku, vedle které jsou tři takové "schody", první je cca 10 cm pod úrovní desky, druhý je zároveň s deskou a třetí cca 5-10 cm nad deskou (je tam spád). Každý schod má rozměry cca 1,8 x 1,2 m, tloušťka 10 cm.
Chtěl bych ten poslední schod vymlátit, odebrat kus hlíny (jílu), dát trochu štěrku a udělat nový, zároveň se deskou. Ten první schod bych chtěl naopak dobetonovat, také do roviny s deskou.
Cílem je zvětšená deska v jedné rovině s těmito schody.
Na desce chci postavit pergolu (tj. na těch nových betonech budou patky pro sloupky) a na desku samotnou položit přírodní kámen do malty.

Nyní k dotazu - na ten první schod určitě použiju adhezní můstek, aby se nový beton přilepil k tomu stávajícímu. Nicméně i tak jsem si říkal, že by asi bylo dobré navrtat do boku té desky otvory, do nich dát armaturu (roxory?) na chemii a pak to zalít tím novým betonem. Tak abych vlastně posílil ten spoj. Stejný postup i u toho třetího schodu.
Bojím se toho, aby se ty nové betony nehnuly a nepotrhaly pak dlažbu...

Děkuji za každou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.