Překlady nad okennímiu otvory?

Reklama
HB Hans Berger @hans.berger978 před 5 roky21.04.2019 09:40:00
Překlady nad okennímiu otvory?

U rodičů v paneláku probíhá rekonstrukce a zateplování.
V první etapě probourali do konstrukce nová okna (žádné sklepní okynečka, ale dospělá trojkřídlá okna. V oblasti schodiště prostě nejdříve vybourali cihelnou vyzdívku a pak do otvoru umístili okna a nad něj cca 8 řad 250mm tvárnic porfix.
Tím jim vznikla nutnost nad otvor pro okno umístit překlad, který sice není nosný z hlediska nosné konstrukce domu, ale je nosný pro oněch 8 řad příčkovek, které na něm sedí. Překlad tvoří rovnoramenný L profil 50x50x4 délka >2m, pro který na každé straně do nosných zdi vybourali tak 80-90mm kapsu a do ni ho zabetonovali, tedy strčili a zamázli nějakým cementovým lepidlem na dlaždičky , to celé v lednových -6C .
Ocelový překlad by měl mít ocelový nosník uložení min 150mm , ale nejsme si jist zda to platí i pro nosník v tomto případě?
To že se nezdí v teplotách pod +5C je snad jasné.
Tím, že je to ocelový holý překlad tak by podle mého měl byt kvůli požáru obezděn min 20mm omítky na pletivu, aby byl chráněn proti ohni, změknutí a zborcení, přičemž počítám, že umělci na to rovnou hodlají lípnou EPS .
Hodlám milé stavební dílo a jeho provozovatele napadnout, ale nerad bych byl za vola, Je zde nějaký projektant, který by mi potvrdil mé výše uvedené "doměnky" stran stavebních a projekčních chyb u nosníku ?
Podotýkám, že 250mm tvárnice vlastně drží jen na 50mm jedné z L stran nosníku , Chtělo by se mi říci na dvou nosnících, ale ten vnitřní podle mého nedrží vůbec nic protože , podívejte se na fotku , jedinou co mám i když není ostrá je snad jasné, že ten nosník spíš museli ke stropu přilepit PUR, aby vůbec udržel sám sebe.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.