SDK podhledy ve starém domě.

Reklama
RG Radek Gomola @radek.gomola před 5 roky24.04.2019 08:24:00
SDK podhledy ve starém domě.

Dobrý den,

koupili jsme se ženou starší dům a budeme v něm dělat kompletní rekonstrukci. Jednou z částí rekonstrukce je oprava stropů v obytných místnostech za pomocí podhledů - chceme tak místnosti zároveň zateplit a zároveň zde vést datové a elektrické rozvody. Chtěli bychom si podhledy dělat svépomocí.

Dům je starý cihlový s nevytápěnou půdou, stropy obytných místností jsou rákosové, světlá výška místností je přes 2,7m.

Má otázka se týká hlavně přípravy pro podhledy. Hlavně bychom chtěli vědět, zda-li bude potřeba sundat také bednění. Otlučení omítky ze stropu a sundání rákosu je jasné. Je však možné udělat zateplení v podhledu i při zachování bednění nebo bude potřeba bednění a pravděpodobně i suť mezi trámy dát pryč a až pak provést zateplení a podhledy?

Chtěli bychom pokoje zateplit minerální vatou a následně přidat parozábranu mezi SDK a minerální vatu. Četl jsem, že se nedoporučuje parozábrana mezi dřevo a vatu.

Moc Vám děkuji za jakoukoliv radu nebo tip a přeji hezký den.
Zdravím,
RG

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.