Po rekonstrukci mizí voda ze sifonů

Reklama
JK Josef Kohout @josef.kohout před 5 roky24.04.2019 15:56:00
Po rekonstrukci mizí voda ze sifonů

Dobrý den, obracím se na vás o radu. Mám problém, který zde byl už několikrát probírán, nicméně v mém případě se problém objevil nově, po aktuálně dokončené rekonstrukci.
Dochází k tomu, že v koupelnách nám postupně mizi voda ze sifonů. V bytě proběhla celková rekonstrukce, instalatéři se napojovali na předchozí část odpadního vedení poblíž stupaček - do nich se nezasahovalo. Rušilo se ale jedno WC, poblíž stupaček a nově zde vznikla šatna. WC se přesunulo do malé koupelny. Viz. přiložené plánky před a po rekonstrukci. V bytě nikdy před tím nebyl obdobný problém a nikdo jiný z celého domu obdobný problém neřešil.

Byt se nachází v 2. podlaží v 8. patrovém domě z r. 2007. Jsou v něm 2 koupelny: 1) 2 umyvadla, vana, sprchový kout, WC, bidet, 2) koupelna WC, umyvadlo, sprchový kout.

Instalatér ve sprchových koutech použil sifony, které měly minimální instalační výšku a to 5,5cm. https://eshop.sapho.cz/cz/manus-piastra-…
Zapachová uzávěra tak má výšku hladiny pouze 20mm oproti standartním 50mm. Pokud se sifony napustí, hladina začně postupně klesat z 20mm na 18 - 16mm kde se usadí. Následně stačí aby nad námi někdo ze sousedů spláchnul a voda ze sifonů během chvilky zmizí a ze sifonu se začne dostávat zápach. Zřejmě může být na vině i špatné odvzdušnění v domě, ale proč se problém objevil až nyní a jen u nás?

Pomůže v tomto připadě instalace přivdušňovacího ventilu na začátek potrubí (kde bylo původní WC) - aktuálně by se musela otevřít stěna v šatně poblíž stupaček. Zkusili jsme jej nyní namontovat pod umyvadlo v malé koupelně, nicméně problém to ještě zhoršilo a voda nyní mizí rychleji a to v obou koupelnách najednou. Bez přivzdušňovacího ventilu obvykle zmizela voda v jedné koupelně a v druhé už problém nebyl, protože když došlo k podtlaku tak už došlo k přisátí vzduchu přes volný sifon. S ventilem voda mizí z obou sifonů + se zdá že mizí
i nezávazně na splachování sousedů.

Vadí něčemu použití nestandartní výše sifonů, které nemají zápachovou uzávěru dle technické normy?

Mohou být na vině špatně zvolené průměry potrubí?

Má na něco vliv zrušení původního WC ?

Pro lepší ilustraci přikladám foto. Další dotazy zodpovím + mohu doložit i další fotky instalace...

ještě jedna věc, splachování v bytě nemá na sifony žádný vliv...

Díky za jakýkoli názor,

JK

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.