Pískání v radiátoru

Pískání v radiátoru

Dobrý den,

bydlím v panelovém domě a mám následující problém. V nepravidelných intervalech dochází k pískání v radiátoru nebo na stoupačce. Jde o táhlý zvuk, který se ozývá třeba několik hodin v kuse. Problémy byly na podzim a nyní na jaře, tedy hlavně v době přitápění. V zimě byl docela klid.O patro pode mnou i nade mnou prý žádný problém. Je to pouze u mne v bytě (3.patro). Jediné co pomáhá je otevřít kohout radiátoru na stupeň 4 až 5. Poté pískání ustane. Po přivření kohoutu to zase začne zase pískat. Je to opravdu na palici.Venku hic a já topím. Nevím, zda s tím může souviset instalace ekvitermní regulace. Jeden známý mi říkal, že je potřeba upravit průtok oběhového čerpadla, někdo radil vyměnit hlavice a ventily u radiátoru. Na podzim tam byl pán ze správcovské firmy a čerpadlo se asi netočilo, takže nic neslyšel. Přišel hlavně proto, že si nájemníci z vyšších pater stěžovali, že jim to netopí. Takže jestli přidal na průtoku čerpadla, tak to je možná ten důvod pískání. Instalaci hlavic provedla firma Immos, hlavice jsou tuším od firmy Honeywel. V bytě bydlím 12 let a nikdy nebyl s tímto problém.
Díky za jakoukoliv radu, třeba i za informaci, jak postupovat ve vztahu ke správcovské firmě.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.