Využití podkladu zámkové dlažby pro vsakování dešťové vody

Reklama
FG Flash Gordon @flash.gordon před 5 roky29.04.2019 10:21:00
Využití podkladu zámkové dlažby pro vsakování dešťové vody

Dobrý den,

mám před garáží poměrně velkou plochu ze zámkové dlažby (cca 50-60 m2). Výkop pod ni je cca 50 cm, pak jsou použity tři různé frakce štěrku a finálně 8 cm vysoká dlažba v rozměru 60x30 cm. Na zámkovou dlažbu mám svedený svod okapu, v tuto chvíli volně. Voda ze střechy tedy stéká přímo na dlažbu a po ní, protože je spádována dvěma směry od domu směrem k ulici i sousednímu pozemku. Pokud bych chtěl vyřešit, aby voda ze střechy nestékala po dlažbě, napadlo mě využít podkladový štěrk jako trativod - udělat tedy do dlažby otvor a vodu pouštět pod dlažbu. Můj dotaz zní, zda je toto řešení možné, nebo hrozí poškození dlažby vlivem spodní vody (propad či zvednutí). Zámkovka sama o sobě nějakou vodu propustí, takže určitě tam dost vody je i takto, ale samozřejmě, pokud se tam bude pouštět voda ze střechy, bude jí daleko více, tak nevím, jak se to zachová. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.