neprůzvučnost oken

Rubriky:

Reklama
MR Marek Roček @marek.rocek před 5 roky29.04.2019 16:32:00
neprůzvučnost oken

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu v oblasti neprůzvučnosti oken.
Nastěhovali jsme se do právě dostavěného RD. ( Bungalow, obdelník, sedlová střech , 4+1, 115m2 )
Přes den i v noci při vypnutí všech spotřebičů slyšíme nepřetržité hučení, které bych připodobnil běžícímu agregátu za domem, či nastartovanému autu. Jedná se o monotónní zvuk, který nekolísá. Tento zvuk je slyšet jen při absolutním tichu. To nastává právě večer a v noci. Je velmi těžké v tomto usnout.
Již na začátku jsem si všimnu, že přes okna, resp. skla oken je vše slyšet. Zpěv ptáků, mluvené slovo 5m od domu, či projíždějící auto. Diesely jsou obzvláště identifikovatelné. Obzvláště tyto zvuky se v interiéru rozvibrují a jsou velmi nepříjemné. Bydlíme v klidné zóně vesnické ulici, kde by mně nenapadlo, že můžu mít potíž s běžným zasklením. Jedná se o profil VEKA Softline 82MD se zasklením 4/18/4/18/4 . Profily i skla byly vyrobeny v PL. Technický list nedeklaruje žádné akustické hodnoty. NPD. To že okna velmi špatně izolují hluk je více než jasné a tím pádem je vše slyšet. Nechal jsem přeměřit neprůzvučnost certifikovaným měřením, ale na výsledky čekám. Vzhledem k tomu, že technický list skel nebylo testováno na neprůzvučnost nevím jestli mi toto měření k něčemu bude? Je-li nějaká norma která nařizuje nějaký minimální útlum?
A potom hlavně...může mít takto špatné zasklení vliv na ono hučení v domě? Asi 50m vzduchem máme trafo 22/0,4kV, které trvale bzučí. U domu toto bzučení již skoro není slyšet, ale nevím jak se chová sklo? A potom asi 100m je řeka se splavem. Ten příjemně šumí, ale taky je otázou co to může dělat se skly. V interiéru ještě nemáme instalované dveře , ale nepředpokládám zlepšení. Trvale se v takovém domě žít nedá, ale jak postupovat při elminaci jevů a výběru nového zasklení pokud měření prokáže jeho nedostatečnost?
Děkuji moc za odpovědi a rady či pomoc
M.R.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.