Přípojná navrtávací objímka

Rubriky:

MP Martin Plesník @martin.plesnik před 5 roky30.04.2019 10:18:00
Přípojná navrtávací objímka

Dobrý den,
rád bych prostřednictvím tohoto fóra požádal o radu v následující věci.
Projektuji prodloužení plynovodního řádu v rámci areálu ve kterém vznikne několik nových budov (včetně plynovodních přípojek). Věc se má tak, že napojení na veřejný plynovodní řád mi komplikuje zatrubněný náhon, jenž je mezi veřejným plynovodním řádem a areálem do kterého povedeme nový prodloužený plynovodní řád prostřednictvím řízeného protlaku. Vzhledem k neznámému výškovému umístění stávajícího plynovodu, jsem se dohodnul s místím technikem na plýnárnách, že připojení na stávající řád (ocel DN200) nebude udělaná klasicky obyčejnou navrtávací objímkou (navrtání ze shora), ale objímkou, jenž se navrtává bočně. Následně půjdeme z vesela s patřičným opatřením (chránička, čichačky) pod zatrubněným náhonem prostřednictvím řízeného protlaku do areálu.
Bohužel jsem se s navrtáním plynovodu z boční strany ještě nesektal. Dovolil bych si tedy poprosit o radu. Jakým způsobem či technologii se navrtání provádí. Jeli to vůbec v něčem odlišné oproti klasickému navrání, případně výrobce příslušných dílců pro toto provedení. Předem moc děkuji. Vážím si všem příspěvků.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.