Ochrana proti zamrznutí.

Reklama
JH Jan Holub @jan.holub662 před 5 roky30.04.2019 10:30:00
Ochrana proti zamrznutí.

Dobrý den,nejdříve popíšu stav jaký je: starou suchou studnu jsem vyvložkoval plastovou nádobou, do které jímám pramen pitné vody. Jelikož jsem chtěl co největší zásobu vody, využil jsem co nejvyšší nátokovou výšku....tzn. plastová vložka vyčnívá ze studny cca 1m nad terén a voda v ní je cca 70 cm nad terénem. Nátok,výtlak do RD a přepad je cca ve stejné výši jako hladina.Nyní potřebuji tuto nadzemní část a část také pod zemí ochránit proti zamrznutí.
1) Kamarád, který je odborník na měření,regulaci atd. ....radí: nátok, výtlak,přepad a nadzemní část vložky vybavit samoregulačním topným kabelem.....vše řádně zaizolovat a např. obezdít kamenem.
2)Studnař doporučuje postavit kolem nadzemní části "domeček", který řádně zevnitř zaizolovat-10cmEPS. Studna si prý prostor vytopí sama.Max. připravit pro velké mrazy nějaký zdroj tepla..prý stačí 40w žárovka.
Proti řešení č.1 má to, že v létě se bude vložka potit a zvlhčí min.izolaci, která přestane izolovat.
Já se přikláním k řešení č. 2, ale obávám se toho jak to bude vypadat, přece jen to bude docela velká stavba.....aby to nebyla "vopičárna".
Nenapadá Vás někoho další řešení, nebo doporučíte styl stavby, aby zapadl do venkovského prostředí v přírodě???

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.