výměna atmosf. kotle za ???

Reklama
MR Michaela Rampasová @michaela.rampasova před 5 roky02.05.2019 23:45:00
výměna atmosf. kotle za ???

Prosím o radu. Dosloužil atmosférický plynový kotel Dakon DUA B 28 s 60 litrovou nádrží na TV a my řešíme, zda nový má být též atmosférický, nebo kondenzační. RD je starý, ve sklepě není kanálek pro odtok kondenzátu, ten by se musel přečerpávat o patro výš asi do sifonu umyvadla. Stávající radiátory jsou deskové. Zateplený RD má tři poměrně úzká podlaží, ve dvou je kuchyně, ve všech koupelna min. se sprchovým koutem a dlouho trvá, než nahoru doteče teplá voda. Sklep, kde je kotel, má nad úrovní terénu pod stropem plastové okno. Máme nabídku na atm. kotel JUNKERS Cerastar ZVR 24-7KE s průtokovým ohřevem (a nutností znovu vyvložkovat komín a udělat otvor v okně) nebo Protherm Tiger Condens 25 KKZ 42 se zásobníkem TV. Nebo poradíte jiný kotel? Ale kruciální otázka je, zda atmosférický nebo kondenzační. Bojíme se zákazu nebo nedostatku ND k atmosférickým kotlům. Děkuju za odpověď či radu, jsme naprostí laici.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.