Zateplení 100 let starého stropu

Rubriky:

Reklama
MK Miroslav Krejčí @miroslav.krejci před 5 roky05.05.2019 22:40:00
Zateplení 100 let starého stropu

Dobrý den,
dejte mi sem prosím nějaké rady. Chystáme se na menší rekonstrukci starého domu, budeme si vše dělat svépomocí a potřebuji poradit ohledně zateplení stropu a tak mám dva, dotazy najednou. 1 dotaz: barák je starý nevím kolik, ale možná i 100 let stropy tam jsou dřevěné a na vrchu je slušný nepopraskaný beton, jak silný nevím, ale strop bych chtěl zachovat. Chodit se po něm nebude, ale dříve se po něm chodilo. Dnes je tam snížená šikmá střecha vlnitý eternit, na jedné straně je mezera mezi střechou a stropem 50 cm a na druhé straně asi 120 cm. Jak a čím to zateplit a jestli tam dávat parozábranu? Zespodu bude sádrokarton, ale zateplení už se zespodu nevejde, byly by nízké stropy.
2 dotaz: Kus stropu musím dodělat nového, rozměry 3,2 x 5m traverzy nebo trámy budou na té kratší straně 3,2 m. Nevím, jestli dodělat také dřevěný strop, (jak silné trámy) nebo použít traverzy (jak silné) Jestli dřevo, kolik dát od sebe trámy a jakou výšku zateplení, vrch bych chtěl nějak zaklopit, aby se tam dalo v případě nutnosti vlézt. Pokud by byla lepší volba traverzy, tak otázky jsou stejné. Dole bude zase sádrokarton. Když tam dám trámy, tak dřevo nebude určitě perfektně vyschlé. Nebude to pracovat a vadit stropu ze sádrokartonu?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.