Chybějící parozábrana

Rubriky:

Reklama
OF Ondřej Filip @ondrej.filip před 5 roky05.05.2019 22:43:00
Chybějící parozábrana

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Chci stavět vestavbu do půdního prostoru starého domu. V rámci dřívější rekonstrukce střechy byl před 7 lety komplet udělán nový krov, tašková krytina, hydroizolace, prkenné podbití... Na původní dřevěné stropy spodního patra byla na půdě nafoukána minerální izolace. Půdní prostor není dosud vytápěn a nemá souvislou pochozí podlahu, není zaklopen, prakticky se nepoužíval. Pouze tu a tam pár desek přes trámy. Pod nafoukanou vatou však není parozábrana, dole se bydlí. Pro účely vestavby by měla být podlaha zaklopena 2 vrstvami OSB desek loženými na kříž na připravený rošt.

Vznikne tato skladba (od obývaného přízemí směrem nahoru): původní dřevěný strop, původní trámy, mezi trámy nafoukaná minerální vata, prkenný záklop (není úplně souvislý), 35 cm dutá mezera část. vyplněná rozbalovanou miner.vatou, cca 20 cm vzduch, nové trámy (opřené o nosné zdi, trámy tvoří spodní část trojúhelníku z krokví), hustý rošt z latí, 2x záklop OSB, vodní podlahovka v suché skladbě, vinil.

1) dutá mezera mezi spodním stropem a vrchní podlahou bude hodně studená, ačkoliv do boků odvětraná. Bojím se, že páry mi budou kondenzovat pod OSB záklopem a nasákne vata pod nimi. Je to tak?

2) Setkal jsem se s názorem, že by to vadilo, kdy se nahoře nebydlelo, tj. netopilo by se tam. Když se tam ale bude topit, že to prý nevadí. Má vytápění vestavby vliv nebo je rozhodující ta mezera mezi stropem a podlahou?

Děkuji za rady, zda to lze nějak řešit.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.