Bouchání plechové střechy

Rubriky:

Reklama
LB Lukáš Bábíček @lukas.babicek105 před 5 roky06.05.2019 20:20:00
Bouchání plechové střechy

Dobrý den,
v naší dřevostavbě řešíme nepříjemný hluk ze střechy. Pokud trochu více začne foukat, zní to jako by někdo běhal po střeše. Máme falcovanou plechovou krytinu se sklonem 10 stupňů. Pod ní je zateplení vatou a vše zakryto osb.
Dříve to bylo opravdu nesnesitelné, poté jsme prošroubovali střechu dalšími 200 ks šroubů a je to znatelně lepší, nicméně při opravdu větších poryvech větru se nedá v horním patře spát.
Napadlo nás, že by to mohlo být špatným uchycením závětrných lišt, které jsou dál od fasády kvůli přesahu dřevěných latí, na kterých je střecha uchycena, viz. foto. Vítr se pak dostává pod lišty a rozvybruje je, to se přenáší i do střechy.
Nevím, zda pomůže udělat další podbití dřevěnými nebo plastovými palubkami, které by se podsunuly i pod závětřné lišty, a ty by se k nim uchytily. Myslíte, že by to mělo dopad?
Četl jsem několik diskuzí k tomuto tématu, řešení typu zatížit střechu apod. mi nepřipadá v našem případě nejlepší. Pokud by nepomohlo podbití, či nějaká jiná lepší varianta, raději dám novou střechu.
Děkuji za případné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.