bezpečnost při údržbě a rekonstrukci oken ve výškách

Rubriky:

Reklama
PK Petr Kadlec @petr.kadlec993 před 5 roky09.05.2019 13:34:00
bezpečnost při údržbě a rekonstrukci oken ve výškách

Prosím o radu. Mám byt ve vyšším patře výškového domu a občas potřebuji umýt okna či rámy či provést potřebnou údržbu. Bojím se ale pádu. Mohu si tyto práce samozřejmě nechat udělat, ale i tak, chci mít jistotu, že nedojde k tragedii. Čekám, až mi firma příjde namontovat předokenní žaluzie a mám strach, že zaměstnanci budou riskovat a lézt na okno bez řádného jištění. Chci s tímto problémem skoncovat jednou pro vždy, pořídil jsem proto úvazy a další vybavení pro výškové práce, včetně zachycovačů pádu, ale stojím před problémem, k čemu v bytě se upevnit. Původně jsem myslel k stoupacímu vedení ústředního topení, ale to jednak není v každém pokoji a jednak si již nejsem zcela jist tím, že by padajícího člověka vždy udrželo. podobně je to z rozpornými tyčemi, jejichž sortiment je podle mne dost chudý. Nyní se proto kloním spíš k  lezeckým nýtům do betonu, které bych natloukl do panelové zdi, za nějakou skříní snad nebude moc vidět ani překážet. Ale i tak se obávám možnosti vytržení ze zdi. Může mi někdo poradit? Je to přece problém, se kterým se denně musí potýkat mnoho pracovníků ve stavebnictví i svépomocných údržbářů a všech majitelů bytů ve vyšších podlažích. Nikde jsem zatím přesto žádnou užitečnou radu nenalezl. Děkuji za každou užitečnou radu, jen mi prosím nesdělujte, že se moc bojím, že vše mám nechat na firmě a o nic se nestarat, apod.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.