Kde odvětrat kanalizace přízemního domu

Reklama
SU Sergi Urated @sergi.urated před 5 roky14.05.2019 00:12:00
Kde odvětrat kanalizace přízemního domu

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Projektant mi do projektu ZTI naplánoval u přízemního domu 3 odvětrávací prostupy na střechu. Paradoxně ho nenaplánoval u jednoho ze dvou WC; tam je kanalizace zaslepená. Vzhledem k riziku budoucích potíží (zatékání, kondenzace vody v místě parozábrany) jsem se ho ptal, jestli to není předimenzované a jestli by ty prostupy nešly zredukovat. Napsal mi, že ASI ano, že by to ASI mohlo fungovat i s jedním odvětráním (navrhoval odvětrat S4).
Nejde tady o peníze, ale nerad bych do střechy zasahoval více, než je nezbytně nutné.
Kanalizace má schéma viz příloha; plus tyto parametry:
max. denní průtok „ Qmax= 1120 x 1,5 = 1680 l/den
hodinový průtok „ Qhod = (1680/24)x1,8 = 126 l/hod = 0,035 l/s
roční „ Qrok = 4 x 56 = 224m3/rok
okamžitý průtok odpadních vod 2 l/s
Hlavní kanalizace má 110->125->160mm
Otázka zní, troufli byste si odvětrat kanalizace pouze v místě S4? U WC bych případně to KG 110 mohl vyvést výš, aby tam byl alespoň nějaký vzduchový sloupec.
Nebo byste raději udělali všechny 3 prostupy.
Nakonec mě ještě napadlo, jestli prostupy z S2 a S3 nezredukovat na 40mm a nedovézt je do provětrávané dutiny ve střeše (viz příloha) a pak to tam nenapojit na tu S4..
Díky moc za pomoc. Potřebuji to co nejdříve rozseknout, protože mi teď tesař dělá střechu a chce tam ty prostupy rovnou udělat.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.