Nové topeni + tuv

Nové topeni + tuv

Dobrý den
Chtěl bych poprosit o radu ohledně vytápění a ohřevu vody.
Moje zena si přeje kachlovy sporak s výmenikem.jde mi o to jak a z čím by bylo nejvhodnější ho zkombinovat.v této věci jsem uplny laik.nevím ceho se chytit.jsem v počátku takže mi ted nejde o vypocty jen o to jakym směrem se vydat. Dum je mensi patrovy topení by mělo byt jen v prvnim patre radiatory dole staci kachlovy sporak ,nyni jsou namontovany dole i nahore wafky,uvazuji ze dole je necham pro pripad nečekané situace treba z duvodu opravy kachloveho sporaku.ted mi jde hlavne o to co ke kachlovemu sporaku připojit:
Sporak + kombinovany bojler?
Sporak+ elektrokotel?
Sporak + plynovy kondenzacni kotel
Sporak + akumulacni nádrž s topici patronou?
Nebo se mam odvazit jit do infrapanelu?
Omlouvám se ale vubec tomu nerozumim a chtěl bych se vydat tou nejjednodušší cestou.
Nyni jsou ted dole jedny wafky,mistnost 5x5m ,kuchyň zadne topeni 3x5 m
Koupelna 2x3 m,vytapi el.žebřík
V hornim patre taky jedny wafky 5x5m jinak chodba 3x5 m zadne topeni a ložnice 3x5 m take zadne topeni ,zatim sem topil přímotopy .jen pro predstavu
Musím to topení udelat jen nevim jakym smerem se vydat dekuji moc za pripadnou odpověď

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.