celková kontroly stavby po dokončení

Reklama
TT Tomáš Techman @tomas.techman před 5 roky22.05.2019 17:59:00
celková kontroly stavby po dokončení

Dobrý den,
bydlíme půl roku v domě a začínají se objevovat problémy, které zřejmě nepůjdou vyřešit jednoduchým zásahem, konkrétně největší je ten, že v do domu je zvenku nepřiměřeně slyšet. Máme hliníková trojskla v profilech Heroal a pokud se na terase někdo normálně baví, tak to je slyšet dovnitř. Stejně tak jsou slyšet prolétající letadla, štěkající psi, zpívající ptáci. Stavba říká, že to je chyba oken. Okna říkají, že to u nich chyba být nemůže, protože vše je v pořádku.

Další problém je, že dům neprošel blowerdoor testem (úniky vzduchu přes elektrické zásuvky, ovladače světel a bodovky ve všech podhledech). Stavba říká, že dům nebyl projektovaný jako pasivní (což má pravdu) a je to tedy v pořádku, dodavatel rekuperace (kvůli kterému se dělal blowerdoor test) a projektant říkají, že toto se v projektu vůbec neřeší a je standard, že dům je uzavřený a blowerdoor testem projde.

A dále máme samozřejmě x dalších problémů, které mi říkají různé profese když do domů přijdou, ale je to všechno na úrovni "toto se takto nedělá", "tohle je špatně udělané" a nemám to tedy podložené.

Ideálně bych tedy potřeboval někoho, kdo je expert na vše (pokud vůbec něco takového jde), projde mi celý dům a vydá mi protokol, co vše je v domě špatně. Primárně mi jde o první dva problémy, ale rád bych ideálně, kdyby se povedlo zkontrolovat vše (co jde), abych za půl roku opět nezjistil nějaký fatální problém a neřešil to znovu. Máte někdo zkušenost, zda vůbec taková služba existuje, kolik přibližně stojí a případně doporučení na někoho konkrétního?
Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.