Hluk z obehoveho cerpadla

Hluk z obehoveho cerpadla

Dobry den, mam problem s hlukom v mojom byte, ktory je, pravdepodobne, sposobeny obehovym cerpadlom. Chcela by som Vas poprosit o radu ako tento problem riesit. Z hluku som uz zufala a ak by vykurovacia sezona trvala este jeden dalsi mesiac, uz by som to asi psychicky nezvladla.
Byvam na prizemi 6 poschodovej bytovky. Vymenikova stanica (VS) sa nachadza hned vedla mojho bytu ale od bytu je oddelena dvoma murmi 380mm a diletacnou medzerou. Hluk cez steny neprechadza. Byt je obyvany uz asi 15 rokov a zatial sme tento problem nikdy nemali. Na jesen 2018 ale prebehla vymena obehoveho cerpadla a hydraulicke vyregulovanie. Aktualne obehove cerpadlo je Grundfos Magna 1. Firma, ktora robila hydraulicke vyregulovanie, je zevraj mimoriadne schopna a odmieta, ze by bol hluk sposobeny vyregulovanim. Jedna sa o zvlastny hluk, ktory nie je velmi silny (ak by som zavolala hygienu, aby hluk namerali, asi by som neuspela) ale je na velmi neprijemnej frekvencii, ktora je velmi obtazujuca. A siri sa 24 hodin nonstop. To je asi to najhorsie. V podstate je jedno, kolko je vonku stupnov a ci je den alebo noc, hluk je neustale. Prestane jedine vtedy, ked nejde obehove cerpadlo a to jedine vtedy, ked vonkajsia teplota dosiahne 15 stupnov. Ten zvlastny hluk je pocut iba v kuchyni pod ktorou idu teplotne trubky a je zvlastne, ze priamo vo VS ho neregistrujeme. Ja si myslim, ze hluk z cerpadla sa siri potrubim.
Znizili sa otacky na cerpadle z druheho na prvy stupen a hluk sa znizil ale neodstranil. Bola mi odporucana montaz gumenych kompenzatorov na päte objektu (ktore momentalne absentuju v sustave) ale zevraj vysledok je viac ako neisty. Ma zmysel ist do ich instalacie? Znizili sme aj vytopovu krivku o jeden stupen (neviem, ci je to dostatocne) ale efekt ziaden. Docitala som sa, ze to moze byt sposobene prilis vysokou teplotou vody v potrubi....
Prepacte, ak sa nevyjadrujem presne a odborne ale som uplny laik. Som zufala a velmi by som ocenila, ak by mi pomohol niekto, kto ma s takymto niecim skusenost alebo koho napadne, co by mohlo pomoct.
Vopred dakujem!
Dana Kovacova

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.