Kvalita vody v otopné soustavě

Kvalita vody v otopné soustavě

Dobrý den,

rád bych tu otevřel téma kvality vody v otopné soustavě (a předem se omlouvám, pokud už tu bylo, ale já jej nenašel).

Pracuji jako zástupce dodavatele plynových kondenzačních kotlů a námi zastupovaný výrobce (předpokládám stejně jako všichni ostatní renomovaní) má určité požadavky na kvalitu vody (především pH a tvrdost) a tak v případě její nevhodné kvality vyžaduje úpravu chemií (inhibitory, stabilizátory apod.).

Teď jsme ale se zákazníkem (projekční / instalační / servisní firma) narazili na "zajímavou" situaci. Koncový uživatel (bytové družstvo) má v soustavě nevhodnou vodu a tak mu náš zákazník nabídl úpravu vhodnou chemií. Zákazník chvíli dumal a přišel zpět s názorem (můj pocit je, že od někoho třetího získaným), že jsme "obchodníci s deštěm" a že přeci pokud voda v soustavě má příliš vysoké pH a voda v řádu (=dopouštěcí) ho má akorát, tak přeci stačí ji jednou ročně komplet vyměnit, což je přeci levnější, než nějaká chemie.

Moje dotazy:
1) Předpokládám, že se mnou budete souhlasit, že ten navržený postup (každoroční výměna celého objemu vody v soustavě) je nesmysl?
2) Jaká je Vaše zkušenost s obecnou znalostí problematiky kvality vody v soustavě? Měl jsem za to, že to je již dávno známá věc a pro odborné firmy to není žádná raketová věda, ale asi jsem se mýlil ...?

Děkuji za odezvy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.