He3da - nějaký pokrok?

He3da - nějaký pokrok?

Rád bych se zeptal, jestli někdo má nové informace o aktuálním stavu okolo této baterie?
Certifikát ČVUT prý už mají, ale nikde jsem ho neviděl, už měsíc by měli mít i certifikát z TÜV.
Nově se mi podařilo najít kompletní dokumentaci k EIA pro tu jejich továrnu:

https://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EI…

Zajímavý je zejména ZIP soubor "oznámení", kde žadatel opět uvádí jen záměr výstavby továrny na montáž výrobních linek na baterie.
I v připomínkovém řízení na přímý dotaz České inspekce životního prostředí:

"Z oznámení není zřejmé, zda se jedná o výrobu montážních linek nebo bude probíhat výroba 3d baterií"

Bylo odpovězeno:

" Jedná se o výrobu montážních linek, jak je uvedeno v kapacitě a charakteru záměru."

Představitelé investora všude zmiňují obrovská čísla plánované výroby baterií.
Tak jak je to ve skutečnosti?
Nebo je to klasická finta - s žádostí na výrobu baterií by byl problém, tak požádáme o něco méně problematického a až bude fabrika stát, nikdo si netroufne to následně nepovolit?
Žádné další žádosti o posouzení EIA v Horní Suché, týkající se alespoň vzdáleně baterií jsem na stránkách úřadu nenašel.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.