Ocelové/kovové rozvody ústředního topení Dobrý den, chtěl bych vás požádat o názor.
1)Mám v plánu rekonstrukci domu dokončehého v roce 1994. Váhám, zda vyměnit stávající ocelové svařované rozvody ústředního topení, které jsou okometricky OK beze stop rzi. Sytém funguje samotíží bez problémů. Je napojen na kotel na tuhá paliva. Když pomineme otázku estetiky - je nutné vyměnit tento funkční systém trubek za nový např. měděný? JIstě bych chtěl měnit radiátory. Je mi 30 let a nerad bych v horizontu např. 30ti let byl v situaci, kdy bych musel rozvody měnit.
2) Mou představou je k výše popsané soustavě připojit elektrokotel jako záložní zdroj s odpovídajícím výkonem ( nepředpokládám, že manželka bude chodit přikládat) a oba kotle napojit na akumulační nádrž, přes kterou půjde voda do oběhu. Případně k této akumulační nádrže ještě připojit teplovodní krbovou vložku.
Děkuji vám za odpovědi. Bohužel nemám technické vzdělání a v přijatelném časovém horizontu ( týdny) mi není ochoten nikdo z mnou oslovených topenářů poradit.