Kunozábrana - železné pletivo pod pojistnou fólii - lze?

Rubriky:

Reklama
MD Michal Devátý @michal.devaty před 5 roky07.06.2019 08:57:00
Kunozábrana - železné pletivo pod pojistnou fólii - lze?

Kuny mi zničily izolace takovým způsobem, že jsem musel sundat vše i se sádrokartonem. Je vidět, že si klidně nadzvednou střešní tašku a prokoušou pojistnou fólii dovnitř.
Jako možné řešení mě napadlo mezi krokve hned pod pojistnou fólii přisponkovat kovovou síť, např. tzv králičí pletivo. Do něj minerální vatu mezi krokvema v podstatě uzavřít.
Je nějaký důvod, proč to nedělat? Mimo zhoršeného příjmu rádiového vysílání?

Moc alternativních řešení mě nenapadá: XPS deska mezi krokve by to zcela nevhodně difuzně uzavřela ze špatné strany. OSB deska nejspíše také, nevím jak moc je propustná. Navíc nevím, zda ty desky kuny neprokoušou. Prokousaly i sádrokartón.
PUR pěnu jako izolaci nechci, uzavřela by neprodyšně krokve a nechci si raději ani představit, jak bych ji někdy později opravoval.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.