dotaz na tlakovou zkoušku topení

dotaz na tlakovou zkoušku topení

Dobrý den. Před několika lety jsem měnil radiátor za konvektor. Jsem poslední patro, pode mnou sousedům mokvá strop. Celou právě prošlou sezonu jsem měl ale celou soustavu vypnutou, přesto mokvá dál. Několikátý odborník se domnívá, že se jedná o zatékání ze sousedovo terasy, ze stejné úrovně jako mám já ale posunutá vodorovně vpravo, je tam dlažba v havarijním stavu. Strop jim mokval i před výměnou topení, terasa, která bezprostředně navazuje na konvektor je již 3x opravovaná (je tam velká dilatační spára, 2-3 cm). I tak bych chtěl udělat tlakovou zkoušku mé topné soustavy. Byt má jednoduchou dispozici, vchod uprostřed, stejně jako stoupačky, jedna místnost napravo a druhá nalevo. Na každou navazuje terasa (jih a sever, jedná se o jih). Jaké jsou možnosti tlakoví zkoušky, co by odborník doporučil pro nalezení případné vlhkosti v mé podlaze? Infrakamera? Jak nejlépe postupovat? V bytech se nám tvoří velké množství vlhkosti obecně, prý máme špatně řešený rosný bod. Přikládám také plánek bytu, červeně nový konvektor, dvě místa průsaku u sousedů, červeně také vedlejší terasa. Já v byte viditelně vlhko nemám, ale poslední měsíce se tam generuje velká vzdušná vlhkost. Když instalovali konvektor, zasadilo ho špatně, museli rozbíjet betonovou výpln a zasadit ho znovu, proto preferuji tlakovou zkoušku i u mě. Děkuji. Jarda

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.