Základy - žebírková ocel

Rubriky:

Reklama
PP pardubickej pardubickej @pardubickej.pardubickej před 5 roky10.06.2019 21:03:00
Základy - žebírková ocel

Dobrý den,
chtěl bych vás požádat o pomoc při budování základů. Do pasů je dle projektu určen beton prostý bez dodatečné ocelové výztuže, ale nevím jakou žebírkovou ocel použít pro následné svislé spojení pasů s třemi vrchními řadami ZB.

1. Jaký průměr, jak hluboko zapíchat do pasů, v jaké vzdálenosti od sebe? Nechat vyčnívat ocel z poslední vrchní řady ZB a tu následně ohnout ke kari sítím před zhotovením desky? V případě, že by svislá ocel měla být co blok ZB, tak nasadit všechny ZB metr vysoko bude dost náročné. Je možnost např. "roxory" udělat kratší a následně je třeba nastavit navařením, popř. ohnout očko nebo háček v první řadě ZB a pak jen zasunout vhodně ohnutý protikus před betonováním ZB?

2. je zde možnost prodlevy mezi bagrováním a zalitím pásů až 5 dní z důvodu možné nedostupnosti příjezdové cesty, je to velký problém?

Budu moc rád, když ze mi někdo znalý ozve a poradí. Bohužel, projektant po zaplacení za projekt již na nic nereaguje. Stavební dozor by zase všechno železo dal do základů a do bednění nedal vůbec nic.

Dům bungalov 9*15m, základové poměry jsou definovány jako jednoduché, základ 50cm, bednění 40cm, cihlovzduch 44, panelový strop, krov, pálená taška.

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.