Posunuté základové pásy pro vnitřní nosné zdi

Rubriky:

Reklama
JP Jakub Ptoszek @jakub.ptoszek před 5 roky22.06.2019 09:21:00
Posunuté základové pásy pro vnitřní nosné zdi

Dobrý den, stavebníci.
Sotva nám firma nastoupila na stavbu základové desky, už vznikl řekl bych docela velký problém a mě by zajímal váš názor, popř. jak byste danou situaci řešili vy. Stavíme přízemní dům o zastavěné ploše 130 m2(15100 x 8600) s pultovou střechou vazníkové konstrukce.
Vnitřní základové pásy (rovný i zalomený) nesou stěny tl. 175 mm, které jsou v horní části spolu svázané a vylité s obvodovým věncem a tvoří monolit.
Problém je v tom, ze oba tyto pásy jsou špatně umístěné a posunuli je o cca 200 mm vedle. Dle přiložené foto: kóta zleva 4415 je teď 4615 a stejně tak je s ním posunutý i zalomený pás tak, že kóta zprava 3290 je teď 3090.
Oni navrhují: aby nemuseli bourat, vedle rovného pásu před něj udělat ještě jeden pás tzn. Stěna by ležela někde ve středu těchto dvou. U zalomeného navrhli posunout stěnu o 50 mm doprava a stěna by se vešla do tolerance excentrického uložení na pás. Stěna by tedy byla nějakých 4cm mimo pás a 13,5 na páse.
Je lepší trvat na vybourání a udělat znova dle projektu, mebo přistoupit na takové kompromisy?
Co byste volili vy? Nemam z toho vůbec klidné spaní...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.