Rozvod destovky

Reklama
FD Frantisek Dobrota @frantisek.dobrota612 před 5 roky23.06.2019 07:55:00
Rozvod destovky

Dobry den,
budu kupovat podzemni nadrz (cca 2,5m3) na destovku a zalevani zahrady.

Slozeni domu mam nasledujici - cca 45m2 predzahradka (jeden bod na napojeni kohoutku), dum, dvorek, cca 45m2 zadni zahradka (druhy bod na napojeni kohoutku). Resim nekolik veci, mohl bych poprosit o Vase komentare? Urcite to poslu i do obchodu, ale chtel jsem vedet zda nekdo neco obdobneho neresil

- Cim rozvest vodu od cerpadla pres barak az na zadni zahradu? Urcite cast rozvodu bude muset byt venku a cast pujde pres barak. Hodi se tam tam PE trubka bez spoju v baraku? (musim vyvest po fasade do prvniho patra na pudu, protahnout barakem a na druhe strane po fasade dolu). Nebo pouzit svarovane trubky? (podle meho slozitejsi reseni). Jake presne trubky pouzit? Mohou byt na slunci nebo musi by alespon necim obalene? Take v zime jak je vypoustet? Jen zapnu cerpadlo bez vody aby vodu "vyfouklo"?

- jak presne funguje cerpadlo? Vetsinou se pouziva Gardena automat 4000/2 - ja mel za to, ze cerpadlo funguje na bazi plovaku, tzn sepne pokazde kdyz je plovak nizko. Ale jak to funguje v pripade, ze je cerpadlo v nadrzi porad potopene a ja potrebuji zalevat jen tak hodku denne? To proste jen zapojim do elektriny nejakym vypinacem? Nejake nakresy ukazuji cerpadlo v nadrzi, nektere cerpadlo mimo nadrz tak nevim
- bude toto cerpadlo stacit na trubku: cca 2m vertikalne v nadrzi, cca 10m horizontalne k baraku, cca 3m vertikalne po fasade, cca 10m horizontalne pres barak, cca 20 m na zadni zahradu (tzn cca 45m trubky)
- jak povede voda? Tzn od cerpadla k baraku, zde bude rozdvojka, v rozdvojce bude jedna vetev ktera bude zakoncena kohoutkem a rychlospojkou (jaka rozdvojka a jaky kohoutek a jake je reseni v zemi, tzn pokud budu chtit zalevat tak jen odklopim poklop, zapojim hadici rychlospojkou, zapnu kohoutek, zapnu cerpadlo a zalevam?), druha cast od rozdvojky povede pres barak az na zadni zahradku a tam bude obdobny system kohoutku a rychlospojky jako vepredu?
- v pripade vyse to bude znamenat, ze cerpadlo chvili pobezi a kohoutky budou zavrene (nezli dojdu od cerpadla k zadni hadici) - nespali se to nebo se to tlakem nevyvali ven?

Diky za reakce

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.