Beton 8x12m bez příček - jakou technologii použít?

Rubriky:

Reklama
FS Filip Sedlák @filip.sedlak před 5 roky23.06.2019 13:40:00
Beton 8x12m bez příček - jakou technologii použít?

Ahoj. Uvažuju o stavbě dílny/klubovny/chlapského brlohu cca 8 x 12 metrů a rád bych to měl bez vnitřních příček, i když nějaké sloupy bych asi přežil. Obvodové zdi počítám z bednících tvarovek nebo něčeho podobného. Strop by se mi taky líbil z betonu. Mám rád beton.

Jde tu v podstatě o konstrukci stropu.

Strop by měl sloužit jako rovná střecha, ale rád bych, aby byl normálně pochozí s možností zelené střechy, kolektorů, fotovoltaiky, terasy a různých dalších hovězích nápadů, které budou přícházet časem. Musí to udržet sníh atd. Rád bych, aby nebyla do budoucna vyloučená nástavba, v tom případě počítám, že by se to muselo nějak dodatečně podepřít (příčkama).

Na vzhledu nezáleží, můžou tam být různé přiznané konstrukční prvky jako ve fabrice. Mám opravdu rád ocelový nosníky natřený základovou barvou. Priority jsou jednoduchost, blbuvzdornost, robustnost, cena. Rád bych si část z toho postavil svépomocí nebo prostřednictvím menších dodavatelů. Trvám na iluzi kontroly a chci do všeho vidět, u všeho být a všemu rozumět, jet si vlastním tempem a né se nechat do něčeho tlačit firmou. :)

Žádného projektanta zatím nemám. Vím, že každý projektant má své oblíbené konstrukční systémy, tak sbírám názory, inspiraci, příklady atd. Celkem se mi líbí ty filigránové desky a předpjaté spirolly od Prefa Brno, ale moje intuitivní chápání statiky asi bude dost mimo realitu. Taky je mi sympatická "tradiční" metoda trapézového plechu a na něm železobeton.

Za pozitivní a konstruktivní komentáře předem děkuji. U těch negativních pochybuji, že trumfnou, co už jsem slyšel, ale můžete to zkusit. :)

Okna jsou přežitek.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.