Důvod k reklamaci HS portalu?

Rubriky:

Reklama
LK Lukáš Koten @lukas.koten před 5 roky24.06.2019 21:04:00
Důvod k reklamaci HS portalu?

Dobrý den, zajímal by mne názor někoho fundovaného na způsob provedení osazení zdvižně posuvných dveří který mi provedla firma před cca 2 týdny (zatím pouze rámy, skla budou osazovat později).

Dveře jsou o 1 cm vyšší než bylo původně domluveno, patrně z toho důvodu je tloušťka připojovací spáry lokálně nahoře pouze 0-2 mm viz fotky 1-3, v tomto místě samozřejmě spára není zapěněná (pouze částečně z vnější strany). Je toto opravdu v pořádku nebo je to důvod k reklamaci tj. výměny či úpravy celého rámu?

Dále bylo domluveno že bude HS portal zapuštěný do podlahy, z toho důvodu jsme musel vybourat část stávající dlažby a z vysokopevnostní malty udělat schůdek cca 3 cm pod původní dlažbou. HS portal byl následně kotven přímo k tomuto betonu pomocí turbošroubů, beton samozřejmě ihned vytvořil trhlinky až k okraji (cca 10 cm). Mezi rámem a dlažbou není žádná pěna, pouze je z vnější části jakési gumové těsnění které ovšem patrně vlivem nedokonalé roviny na některých místěch cca o 1mm nedoléhá, je tedy okem vidět pod rámem až na druhou stranu (tepelný most?). Nehrozí zatečení vody do otvorů od šroubů a následné rozpraskání betonu? Je toto řešení opravdu v pořádku nebo je to důvod k reklamaci tj. výměny či úpravy celého rámu? Jaký by měl být správný montážní postup? Výrobce rámu společnost Blyweert mi montážní způsob nedodala, ten prý určuje výrobce prvků, nikoli výrobce systému(profilů)... what?

Připojovací spára HS portalu (a 2 dalších velkorozměrových oken) se skládá pouze z montážní pěny (2 týdny ponechána na slunci a dešti), rámy kotveny pouze turbošrouby (i do podlahy). Je toto řešení opravdu v pořádku nebo je to důvod k reklamaci?

Vážím si Vašeho názoru a děkuji.

***EDIT***
Ještě info k realizaci: Jde o dodatečnou montáž na stávající zastřešenou terasu, z toho důvodu se okna a dveře montují až na "hotovou" podlahu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.