Dva zásobníky TV - umístění čerpadla

Rubriky:

Reklama
PL Petr Liska @petr.liska495 před 5 roky25.06.2019 00:12:00
Dva zásobníky TV - umístění čerpadla

Ahoj, obracím se možná s primitivním dotazem, ale nevím si rady. Na přiloženém obrázku jsou vidět 2 zásobníky TV. Nyní je čerpadlo umístěno předpokládám chybně, protože zásobník vpravo jím není vůbec ovlivňován. Dokážu si představit, že správným řešením by mělo být umístění čerpadla až v místě, kde jsou napojeny větvě z obou zásobníků. Pak se ale ptám, jakým způsobem bude voda ze zásobníků odebírána? Bude to fungovat tak, že si v okamžiku sepnutí čerpadla se bude z každého zásobníku odebírat polovina průtoku? Nebo jsou na to nějaké mechanizmy, které zaručí střídání toho, z které větvě, respektive zásobníku bude TV odebírána?

Další varianta je předpokládám ta, že bych zásobníky zapojil sériově, potom by mohlo čerpadlo zůstat tam, kde se právě nachází, s tím, že v okamžiku sepnutí čerpadla se voda odebírá z prvního zásobníku a z horní části druhého, kde je voda nejteplejší, přetéka do prvního?

díky moc za alespoň laické vysvětlení, abych pochopil možné způsoby zapojení a jejich principy :)

Díky, mějte se!!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.