Stav folie pod prasklým krycí potěrem

Reklama
DB David Bald @david.bald před 5 roky26.06.2019 08:42:00
Stav folie pod prasklým krycí potěrem

Zdravím stavebníky

na základové desce je fatrafol 803 1,5mm (pod ním textilie). Mezi folií a krycím betonem (cca 4 cm) už však textilie dána nebyla. Po čase krycí beton popraskal a vytvořil pukliny někde až o šířce 2mm. Je to běžné? Měl jste to někdo taky tak? Mám se bát že beton roztrhal i folii pod sebou když nemohl po folii klouzat? Tím spíš že zákl. deska není úplně hladká a i když folie je bytelná a nějaké nerovnosti přenese tak nevím jak v případě takových pukanců.. Dělal jste si někdo někdy sondy jak pod popraskaným betonem folie vypadá?

A co mě ještě znepokojuje - když se na folii vyleje řídký beton měla by se vytvořit plná monolitní vrtsva. Nicméně když se projdu kolem té pukliny tak beton trochu vrže a mírně se prohíbá což by znamenalo že se tam vytvořila během vylévání vzduchová kapsa (neco jako kobercový efekt a beton dokud nebyl praskly vytvářel vlastně můstek) Dává to smysl? Vzhledem k plánovaným 25cm EPS v podlaze by toto snad neměl být problém...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.