Možnosti vytápění novostavby - NED

Reklama
PR Petr Reniers @petr.reniers před 5 roky02.07.2019 10:49:00
Možnosti vytápění novostavby - NED

Zdravím všechny,
když dál více načítám věcí ohledně možnostech vytápění stavby, tak mě napadá jedna myšlenka. Budu stavět rodinný dům (patro+podkroví) o užitné ploše cca. 110 - 120 m2 (z toho 18 m2 garáž). Řadový dům, sklon střechy 30 stupňů, orientace vchodu na západ a do zahrady na východ. Oblast - Pozořice u Brna. Chtěl bych zelenou střechu (Isover) a dostat se do NZÚ (minimálně B.0). Projekt nemám a bude se mi v brzké době dělat (uzpůsobí se projekt tak, abych se dostal do NZÚ).

A teď k té myšlence. NED nebude mít velkou TZ. Tím pádem z hlediska návratnosti TČ je blbost. A jsou tu dvě možnosti

1. jedna větší klimatizace do největší místnosti + pasivní nebo aktivní rekuperaci - výhoda v létě ve větším chlazení. Možnost přidat infrapanely

2. krb + aktivní rekuperaci - výhoda v zimě ve větším topení

Nepočítám teď TUV. Je něco v té myšlence špatně? Nedokáže rekuperace rozehnat do ostatních místností dostatečně teplo popř. chlad?

Děkuji mockrát za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

48 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.