Střecha zapřená o komín aneb co s tím ?

Rubriky:

Reklama
SH Stanislav Hrnčíř @stanislav.hrncir před 4 roky13.07.2019 20:24:00
Střecha zapřená o komín aneb co s tím ?

Hezký den všem, začíná sezóna úprav a já se jal koumat vložkování komína. Chtěl jsem jej nechat vyvložkovat do 1mm nerezi, takže jsem si k tomu dotáhl kominického mistra/trevizáka, načež jsme zjistili, že poslední metr komína je nejenže sežraný dehtem, ale v místě prostupu střechou doslova na bláto, kdy bych do něj snad rukou provalil díru.. průser je v tom, že jsou do něj zapřené trámy střechy.
Mám tedy dvě možnosti - rozmontovat poslední venkovní půlmetr a dejme tomu vnitřní metr komína a postavit to všechno svépomocí znova - po celou akci by se musely nějak provizorně zapřít úhlopříčné trámy, pak je oplechovat. Druhá možnost je shodit cca metr a půl komína a nad tím nasadit druhý nerezový plášť a střechou pokračovat už v nereźové "kulatině". Problém se naskýtá v tom, jakým způsobem zajistit =uhlopříčné trámy do komína původně zapřené a posléze v dokrytí střechy původním předpotopním plechem - ten netuším, nakolik se dá dnes sehnat.

Jaký na to máte prosím názor ? Slyšel jsem i teze o nevyhovující nasákavosti bílých cihel, ale když bude vnitřní vložka z nerezu, tak by to nemusel být problém. Přikládám odkaz na fotky, ale velmi hrubě řečeno si stačí představit pyramidu a do jejího vrcholu zasadit dvouprůduchový klasický komín. Ve výsledku něco jako X..

https://photos.app.goo.gl/5SDLi9UALyWumL…

Díky všem

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.