Starý dům VS hydroizolace nové podlahy

Reklama
ondřej šmahel @ondrej.smahel před 5 roky15.07.2019 21:07:00
Starý dům VS hydroizolace nové podlahy

Dobrý den,
rád bych se s některým ze zdejších diskutujících a nezávislých odborníků poradil ohledně hydroizolace nově budované podlahy ve starém nezaizolovaném kamenném domě.
Ta je zatím plánovaná takto:
na hlínu beton, lepenka, eps grey 150, teplovodní podlahové vytápění, beton.
Samozřejmě jako spousta lidí přede mnou mám obavy ze vzlínání vlhkosti do stěn.
Původně jsem chtěl udělat vnější a vnitřní drenáž, ale po přečetení několika zdejších doskuzí začínám uvažovat o vodorovné izolaci obvodových zdí formou chemické injektáže. Stěna je kamenná 70 - 80cm. Dům má obvod cca 65m.

Mé dotazy proto jsou:

- Skutečně je chemická injektáž vhodným řešením? Jak moc je účinné?

- Jak moc je reálné a náročné na vybavení a zručnost provedení svépomocí? (ceny provedení jsou podle orientačních ceníků sanačních firem max. 120 000,-, kdežto materiál vypočítávají na cca třetinu /cca 40 000,-)

- Máte někdo prosím reálnou zkušenost s touto prací od některé ze sanačních firem v okolí Kolín, Kutná hora, Čáslav,... připadně vzdálenějších ?

- Bylo by po provedení chemické vodorovné hydroizolace možné provést zateplení fasády domu, které jinak kvůli kamennému domu není možné?

Děkuji moc všem diskutujím za jejich názory a zkušenosti.
O.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.