Natření zateplené fady?Dobrý den,
zateplovali jsme náš panelový dům a jelikož jsme boční stěny již měli zatepelné měla firma boční stěny pouze znovu natřít, tak aby byla sjednocena barevnost celého domu. Stěny byly zatepelny klasicky EPS a na něm byla omitka s perlinkou a nátěr relativně světly.
Toto bylo zahrnuto v ceně stavby.
Stavební firma však tyto stěny začala natírat v těch největších vedrech a zjistlli , že na tom mají fleky, podle mého do značné části způsobené tím, že natírali v době ldy byly teploty kolem 30C a na fasádu pralo slunce. Nicmně oni se nějak dohodli s vedenim SVJ a ted tvrdi, že to museli penetrovat a zvyšili nam cenu o 200Kč/m2.
Příjde mi to jako neskutečná zlodějna, protože podle méhoi to ani ničím nepenetroval, jen na to vrazili druhý nátěr, ale to jim nedikáži.
Chci se proto zeptrat . Penetrace pro sjednoceni podlaku to znamná, že by vzali něco jako Den Braven T06 - Malířská akrylátová penetrace 5l pro sjednocení savosti různých podkladů a tim tu zed nastřeli. 5l této penttrace stoji 189Kč uvádí vydatnost 4,5 až 16m2 /l budu u cementové tenkovrstvé omitky ,které je již natřena brát vydatnost 8m2 z litr, pak mi vychází cena materiálu cca 5Kč/m2., Práce, válečkem musí UK za hodinu natřít minimálně 10m2 a to s velkými přestávkami , čili práce řekměme 35Kč/m2 a jsme na 40Kč nikoliv na 200Kč/m2.
Je mi to celkem jasné firma s vedenim prostě tuneluje SVJ, ale než je napadnu.
Muže mi někdo potvrdit vyvrátit můj výše uvedný vypočet?
Případně co mohou vytáhnout, že s tou stěnou dělali, aby zdůvodnili tu šílenou cenu?